Medicinska pedikura

Što je medicinska pedikura? Medicinska pedikura podrazumijeva tretiranje svih problema koje nalazimo na stopalu.

Riječ pedikerstvo dolazi od francuske riječi ˝pedicure˝ koja označava njegu nogu, a posebno se bavi njegom noktiju na nogama.

Njegom nogu bavili su se još pr.n.e. za vrijeme vladavine faraona i u antičkom Rimu. Nešto kasnije u Austro-Ugarskoj pedikerstvo se razvilo kao zanimanje, osnivale su se posebni odjeli u bolnicama gdje se vršila izobrazba kadrova za masažu nogu i pedikiranje, a iz toga se razvila Bečka škola koju su prihvatili i ostali.

Kod nas se pedikerstvo razvilo između dva rata. Otvaranjem tvornice “Bata” u Hrvatskoj počinje izobrazba radnika za taj posao. Danas u svijetu postoje organizacije koje vode brigu o razvoju pedikerstva i koje organiziraju kongrese gdje se izmjenjuju iskustva i novosti. Razvija se cijela industrija na osnovi proizvodnje pomagala za deformirana stopala, prstiju i noktiju.

Tretman medicinske pedikure podrazumijeva tretiranje problema koje nalazimo na stopalu, a obavljaju ju educirane i stručne osobe, uz upotrebu vrhunske medicinske kozmetike u ugodnom i opuštajućem ambijentu. Uz medicinsku, u ponudi je i SPA pedikura ili opuštajuća njega obuhvaća masažu stopala, peelinge, maske i njegu umornih nogu.